Extraliga žien – Nadstavba 6. kolo 

STRABAG Volleyball Club FTVŠ UK Bratislava – Slávia EU Bratislava 3:2 (-20, 14, -19, 21, 10)
Rozhodovali: Juráček a Královič, 157 divákov.
STRABAG: Ovečková 2, Salanciová 6, Cigániková 14, Radonjič 17, Ševarika 14, Candráková 11, liberá Nikmonová a Jančová (Ramajová 0, Písečná 0, Hudecová 9, Hronská 4). Tréner: T. Varga.
Slávia: Fričová 12, Adamovičová 14, Šunderlíková 10, Kuciaková 17, Szabóová 10, Töröková 3, libero Valachová (Widerman 1, Šepeľová 0, Reháková 0, Sedláčková 0). Tréner: M. Matušov.

Najlepšia hráčka zápasu (MVP): Simona Cigániková (STRABAG)

Tomáš Varga, tréner STRABAGU: “Máme za sebou veľmi ťažký týždeň, kde sme odohrali dva víťazné zápasy v MEVZE a teraz tretí proti Slávii a tiež víťazne. Začali sme dnes zle. V podstate nebola herná činnosť, na ktorej sme sa mohli chytiť. V druhom sete sme sa potom konečne trafili do podania, s čím sme si vedeli pomôcť. Tretí set nám zas nevyšiel vôbec útočne a trápili sme sa. V štvrtom sete nám vyšli všetky striedania, začali sme bojovať o výsledok a podarilo sa nám vrátiť sa do zápasu s veľmi ťažkého bodového stavu v podstate až v koncovke setu a potom sme to už nepustili.”

Michal Matušov, tréner SLÁVIE: “Aj keď sme do zápasu vstupovali po nie úplne ideálnom závere týždňa, kde nám zo zdravotných dôvodov absentovali už aj na domácom štvrtkovom zápase MEVZA CUPu dve hráčky zo základnej šestky, musím povedať že nám vstup do zápasu vyšiel podľa predstáv. Hrali sme odvážne, agresívne a s myšlienkou v útočnej fáze hry. Triafali sme sa do podania a to bol kľúč k úspechu. Výborne rozbehnutý zápas sme nedotiahli do víťazného konca a vlastnou nedôraznosťou a nízkou úspešnosťou v útočnej fáze hry sme dovolili súperovi vrátiť sa do zápasu. Pozitívom je avšak to, že sme mali zápas vo vlastných rukách a i keď sme dnes prehrali, tento poznatok je pred play off pre mňa veľmi dôležitý aspekt. Boli sme krok od víťazstva, no dnes sme ho ešte nedokázali spraviť.”

Zdroj: SVF
Foto: TASR

[TS_VCSC_Lightbox_Gallery content_images_size=”large” content_images_altdata=”false” thumbnail_size=”medium”][/TS_VCSC_Lightbox_Gallery]