Slávia EU Bratislava (SR) – Calcit Volley Kamnik (Slovin.) 3:1 (20, -23, 18, 24)
Zápas trval 102 minút, rozhodovali: Bátkaiová-Katonová a Tillmann (obaja Maď.), 250 divákov

Volejbalistky Slávie EU Bratislava uspeli vo svojom štvrtom vystúpení v základnej časti stredoeurópskeho MEVZA Cupu 2018/2019, v utorok na domácej palubovke v ŠH Mladosť zvíťazili 3:1 (20, -23, 18, 24) nad družstvom slovinského klubu Calcit Volley Kamnik. V neúplnej tabuľke MEVZA Cupu sa “slávistky” vyšvihli na 1. miesto pred svojho mestského rivala Strabag VC. Slávia má na konte tri víťazstvá a jednu prehru, Strabag dve výhry a jednu prehru.

Zverenky Michala Matušova proti Kamniku zvládli záver prvého setu, vo vyrovnanejšej koncovke druhej časti tesne uspeli hostky. Bratislavčankám jednoznačne patril tretí set; v závere štvrtého prehrávali 21:24, no pri podaní smečiarky Zuzany Šepeľovej predviedli obrat a triumfovali 26:24. Šepeľová s 19 bodmi (3 bloky) bola líderkou štatistík.

V tomto ročníku MEVZA Cupu žien účinkuje sedem tímov. V základnej časti odohrajú šesť kôl, každé družstvo sa predstaví zhodne trikrát doma aj vonku. Slávia EU vo štvrtok 1. novembra – opäť na domácej palubovke – od 16.00 h privíta českého účastníka tohtosezónnej Ligy majsteriek VK UP Olomouc.

Dvaja najlepší v konečnom poradí preniknú priamo na februárový turnaj Final Four, v play-off hranom na odvetu sa stretnú tretí so šiestym a štvrtý s piatym o zostávajúce dve miestenky.

Slávia EU: Körmendyová 6, Nelsonová 5, Šepeľová 19, O’Neillová 18, Kvasnová 16, Fričová 3, libero Magdinová (Marečková 0, Herdová 11). Tréner: M. Matušov.

Michal Matušov, tréner Slávie: “Samozrejme, chceli sme vyhrať. Vedeli sme, že sila súpera nebude nejaká obrovská, no obranu a taktiku sme postavili na ich diagonálnu hráčku, ktorá v zápasoch MEVZA proti Záhrebu a Strabagu ukázala, že je ich kľúčovou hráčkou. Niektoré veci nám spočiatku nevychádzali, no v priebehu zápasu sme ich dokázali odstaviť od útoku a lepšie sa nám bránilo. Určité veci z tréningu sa nám darí prenášať do hry, niektoré nedôslednosti potrebujeme odstrániť, aby sme hrali ešte lepšie. Dnešný súboj úplne nevyšiel Kaji Fričovej, dobre doň vstúpila Lucia Herdová. Som rád, že sme vyhrali. Tento týždeň nás čaká ťažký maratón, takže sa trochu potešíme z víťazstva a regenerujeme pred štvrtkom a sobotou.”

Zuzana Šepeľová, smečiarka Slávie: “V MEVZA Cupe sú iba silní súperi, každý zápas je náročný. Išli sme však do stretnutia s tým, že chceme vyhrať a nič iné sme si nepripúšťali. Myslím si, že v náš prospech rozhodli bojovnosť, dobrá obrana a v neposlednom rade kolektív – povzbudzujeme sa, aj hráčky z lavičky dokážu potiahnuť. Záver štvrtého setu na podaní bol dosť psychicky náročný, no snažila som sa nesústrediť sa na stav; vedela som, že musím jednoducho podať a vyšlo to. Teší ma aj to, že sme zablokovali veľa lôpt, lebo sa tomu v poslednom období dosť venujeme. V prvom rade mám však radosť z víťazstva, určite nás nakopne do ďalších zápasov – či už v extralige, MEVZA Cupe alebo Challenge Cupe, ktorý nás čaká už na budúci týždeň.”

Zdroj: SVF

Celý zápas si môžete pozrieť aj tu: