VTC Pezinok – Bilíkova – Slávia EU Bratislava 2:3 (22, 21, -14, -12, -6)
Zápas trval: 110 minút, rozhodovali: Juráček Miroslav, Szász Marek
MVP: Taylor Nelsonová (Slávia EU)

Michal Matušov, tréner Slávie: “Bol to zápas najmä o nás, alebo skôr dva zápasy v jednom. V prvých dvoch setoch sme kopili chyby. Niektoré herné situácie okrem iného aj v útočnej fáze hry si vyžadujú ine ´hráčskejšie riešenia´, ktoré vieme hrať a ukázali sme ich neskôr, no v daných pasážach sme ich nenachádzali. Som rád, že sa tím zomkol, ukázal svoju silu a skvelým bezchybným výkonom v ďalšom priebehu zápasu už súpera k ničomu nepustil.”

Eva Koseková, trénerka Pezinka: “Dnes sme mali na dosah víťazstvo s VK Slávia EU, škoda že sme sa zľakli víťazstva. Prvé dva sety sme plnili všetky taktické pokyny a Sláviu sme skoro k ničomu nepustili. Po druhom sete som som prízvukovala, že Slávia sa len tak nevzdá a my sa musíme koncentrovať na 200%. Stal sa však opak. Ďalšie tri sety nás hráčky Slávie nepustili k ničomu. Začali lepšie podávať, výborne hrali v poli a agresívne dohrávali lopty po obrane na rozdiel od nás. V piatom sete sme urobili napriek dobrému príjmu strašne veľa chýb v útoku alebo sme Slávii darovali loptu zadarmo. Takto sa tajbrejk nehrá. Teší nás bod, ale na druhej strane sa musíme z toho zápasu poučiť a hrať odvážne v koncovkách. Hráčky Slávie napriek tomu, že sú mladé, tak ako naše, majú oveľa viac nahratých takých zápasov a my sa sa zase nechceme na nič vyhovárať. Budeme pracovať ďalej. Urobili sme progres, ale keď vám niekto ponúka prst, treba mu uchmatnúť celú ruku. Ďakujeme našim fanúšikom, že nám robia super atmosféru. Gratulujem Slávie k víťazstvu.”

Slávia: O´Neillová 13, Nelsonová 3, Šepeľová 25, Körmendyová 3, Kvasnová 16, Fričová 21, libero Magdinová (Herdová 3, Marečková 1, Reháková 2). Tréner: M. Matušov.
Pezinok: Sedláčková 1, Jelínková 19, Frindtová 9, Písečná 17, Fartelová 10, Beneková 3, libero Nikmonová (Erteltová 0, Hrušecká 1). Trénerka: E. Koseková

Zápas si môžete pozrieť TU

Po prvej časti sme na čele tabuľky s bilanciou 7 výhier a ani jedna prehra.

Tabuľka