Jászberényi Volleyball Team – Slávia EU Bratislava 2:3 (21, -14, 22, -20, -8)
Zápas trval 109 minút, rozhodovali: Belsby (Nór.) a Galičová (Bosna a Herc.), 650 divákov.

Jászberény: Cveticaninová 17, Devaneyová 13, Petöváryová 15, Jakovčuková 11, Pintérová 10, Petrenkóova 4, libero Leková (Riczkóová 2, Malyševová 0). Tréner: G. Deme.
Slávia EU: Šepeľová 26, Körmendyová 8, Kvasnová 13, Fričová 17, O´Neillová 10, Nelsonová 5, libero Magdinová (Herdová 1, Marečková 1, Reháková 4). Tréner: M. Matušov.

V odvetnom zápase prvého kola Challenge Cupu sme opäť zdolali Jászberényi. Dievčatá potvrdili svoju psychickú stabilitu a nenechali sa zastrašiť domácim fanklubom. Aj keď prvý set dominoval viac súper, v druhom sete sme Jászberényi odtlačili servisom od siete a jednoznačne bodovali v útoku (52%) a počtom úspešných blokov (5). Dostali sme ich pod tlak a mohli sme si hrať svoju hru. Jednoznačne sme náš postup do ďalšieho kolo potvrdili v piatom sete. Výbornou prácou nahrávačky Taylor Nelson sa našim útočiacim hráčkam ľahšie útočilo proti jednobloku.

Karolína Fričová, smečiarka: “Všetky sme šťastné, že sa nám podarilo vyhrať aj druhý zápas. Vedeli sme, že to nebude jednoduché, súper bude doma bojovať o postup a my budeme musieť hrať bojovne a odvážne. Dôležitý bol servis. Ak sa nám podarilo ich odtlačiť, jednoduchšie sa nám bránilo na sieti a aj v poli. Dobre sme útočili a v kľúčových momentoch sme poskladali lopty. Tešíme sa z víťazstva a na ďalšie zápasy.”

Taylor Nelson, nahrávačka: “Bol to dobrý výkon z oboch strán a veľké tímové víťazstvo. Jászebényi je dobré družstvo a vedeli sme, že pôjdu do zápasu naplno a nič nám nedarujú. Mali sme dobré tréningy pred zápasom a mohli sme sa čo najlepšie pripraviť na súpera. Som na nás veľmi hrdá za tímový výkon, ktorý sme predviedli, každá sme zabrali v ten správny moment. Teším sa, že sme v Challenge Cup-e postúpili a budeme spoločne bojovať naďalej.”

Zuzana Šepeľová, smečiarka: “Do dnešného zápasu sme šli s jasným cieľom . Vedeli sme že keď chceme postúpiť musíme vyhrať. Síce sme nezačali najlepšie a zápas bol ako na hojdačke no sme veľmi šťastné že sme dokázali postúpiť. Podali sme dobrý výkon, či už hračky zo základu alebo striedajúce. V Jászberényi bola výborná atmosféra a my dúfame, že aj naši fanúšikovia nám vytvoria na ďalšom zápase skvelú atmosféru a my ich zato odmeníme dobrým volejbalom.”

Foto: CEV