Slávia EU Bratislava (SR) – Calcit Volley Kamnik (Slovin.) 0:3 (-16, -18, -16)
Zápas trval: 70 minút, rozhodovali: Selin (Azer.) a Skibickij (Ukr.), 300 divákov

Slávia: Šepeľová 11, Körmendyová 2, Kvasnová 3, Fričová 2, O’Neillová 4, Nelsonová 4, libero Magdinová (Reháková 4, Herdová 2, Škrlecová 0). Tréner: M. Matušov.
Kamnik: Kotniková 7, Kakerová 7, Kostičová 15, Mihalinecová 10, Charuková 13, Pogačarová 2, libero Janežičová (Š. Marušičová 2, Zormanová 2, P. Marušičová 0, Valenčičová 2). Tréner: G. Rozman.

Volejbalistky Slávie EU Bratislava prehrali v prvom zápase šestnásťfinále európskeho pohára Challenge Cup 2018/2019 so slovinským Calcitom Volley Kamnik hladko 0:3 (-16, -18, -16) a pred budúcotýždňovou odvetou si výrazne skomplikovali boj o postup do osemfinále.

Zverenky Michala Matušova v stredu v ŠH Mladosť počas celého stretnutia nedokázali na súperky nájsť recept a zostali ďaleko aj od zisku aspoň jedného setu. Šancu mali len v druhom sete, v ktorom viedli 5:1 a potom 13:12. Slovinky však sériou šiestich bodov strhli vedenie na svoju stranu a už nedali domácim nádej na zvrat.

“Slávistky” nenadviazali na nedávnu domácu výhru 3:1 nad týmto protivníkom zo základnej časti stredoeurópskeho MEVZA Cupu (hralo sa 30. októbra, pozn.). Úradujúci slovenský vicemajster o týždeň v Kamniku (5. 12. o 20.00 h) potrebuje na postup zvíťaziť 3:0 alebo 3:1 a následne uspieť aj v zlatom sete do 15 bodov.

Michal Matušov, tréner Slávie: “Nepovedal by som, že to bol náš najhorší zápas, nebol to optimálny výkon. Od začiatku duelu sme sa hľadali. Prehrali sme s lídrom slovinskej ligy, ktorý ukázal, že hrá veľmi kvalitný volejbal; zatlačili nás servisom a výborne čítali hru, bolo to pre nás veľmi ťažké. Ony sa posilnili o kanadskú blokárku a z ich strany to bol úplne iný výkon ako pred mesiacom. Vtedy sme my hrali dobre, no dnes žiadna hráčka z nášho družstva nepredviedla svoj štandard. Snažili sme sa v útoku nájsť na nich recept, no nefungovalo to. V odvete sa môže udiať čokoľvek, pokúsime sa zvíťaziť a dostať k zlatému setu.”

Miroslava Reháková, univerzálka Slávie: “Nenastúpili sme do zápasu dobre, ako keby nám chýbala koncentrácia a nevedeli sme sa dostať do rytmu. Boli sme na súpera dobre pripravené, ale Slovinky mali kvalitný útok a podanie, s ktorým sme mali problémy. Ťažko porovnávať zápase z MEVZY, kedy bol len začiatok sezóny a neboli ešte asi tak zohraté ako teraz. Kamnik hral dnes oveľa lepšie ako pred mesiacom. Zbrane však určite neskladáme a do odvety pôjdeme s tým, aby sme im prehru vrátili. O postup sa ešte pobijeme.”

 

Zdroj: SVF
Foto: SITA