SLÁVIA EU BRATISLAVA – VK PREŠOV 3:0 (11, 19, 20)
Zápas trval: 68 minút, rozhodovali: Heitlinger a Gerboc, 200 divákov.
MVP: Zuzana Šepeľová
Štatistika

Slávia si v domácej hale Mladosť poradila s Prešovom, keď prvý set vyhrala veľmi hladko a hostky viac vzdorovali v druhom a treťom. Zverenkyne Michala Matušova vyhrali jedenástykrát v sezóne a drží si o jeden bod vedúcu pozíciu pred konkurenčným Strabagom. Slávia vyhrala na esá 11:4 a na bloky 9:2. Z domáceho tímu bodovala najviac smečiarka Zuzana Šepeľová (12 b.), za Prešov nazbierala 13 bodov Bianka Bodnárová. Prešov nevylepšil svoju bilanciu na ihriskách súperov, kde vyhral len raz. V tabuľke sú Šarišanky na predposlednom 7. mieste.

Slávia: Nelsonová 5, Šepeľová 12, Körmendyová 7, Reháková 7, Fričová 8, O´Neillová 10, libero Magdinová (Marečková 2, Kvasnová 1, Škrlecová 0, Herdová 1). Tréner: M. Matušov.
Prešov: Markarašviliová 0, Bodnárová 13, Babjaková 5, Povrazníková 6, Karabinovičová 7, Kotuličová 1, libero Nehilová (Jurkovičová 0, Vikartovská 0). Tréner: R. Németh.

Igor Prieložný, tréner Slávie:  “Dievčatá začali veľmi dobre a koncentrovane. Reháková začala prvý krát po zranení od začiatku. Všetky hráčky si zahrali a prispeli k úspešnému výsledku.”

Roman Németh, tréner Prešova: “V prvom sete sme ešte išli dole z Donovalov. O koncovku druhého setu sme sa pripravili štyrmi nepresnosťami v strednej pasáži a súper si svojimi skúsenosťami koncovku postrážil. Myslím si, že v treťom sete Slávia pomoc nepotrebovala, no žiaľ, niekto sa ponáhľal domov. Slávii k víťazstvu blahoželám.”

Zdroj: SVF
Foto: Imrich Olejník