Strabag VC Bratislava – Slávia EU Bratislava 1:3 (-20, 16, -15, -23)
Zápas trval 104 minút, rozhodovali Viktoríni – Lisá Danica a Juráček Miroslav, 250divákov.

V odvetnom zápase nadstavbovej časti Extraligy žien sme v bratislavskom derby zdolali Strabag 3:1 a pripísali si 3 body na svoje konto. Týmto víťazstvom sme sa vyšplhali na 1. miesto v tabuľke druhej časti Extraligy žien a nad Strabagom máme náskok dva body.

Strabag: Ramajová 2, Denysovová 16, Hrončeková 7, Kmezičová 11, Hudecová 17, Stümpelová 10, libero Jančová (Ovečková 0, Hronská Kručovská 1, Trebichavská 1). Tréner: T. Varga.
Slávia EU: Nelsonová 1, Šepeľová 19, Körmendyová 7, Kvasnová 8, K. Fričová 14, O’Neillová 15, liberá Magdinová a Bojňanská (Marečková 0, Slezáková 1, Herdová 4). Tréner: M. Matušov.

MVP: Zuzana Šepeľová (Slávia EU)

Tomáš Varga, tréner Strabagu: “Dnes sme pohoreli na side-oute v prvom a treťom sete, čím sme museli doháňať náskok súpera. Aj vo štvrtom sete sme sa museli na súpera doťahovať, v koncovke nám chýbali sily a hlavne pokoj, ktorý sme tam potrebovali. Na chvíľu teraz odložíme tému Slávia a zodpovedne sa pripravíme na posledný zápas nadstavby a na play-off.”

Romana Hudecová, smečiarka Strabagu: “Prehra určite mrzí. Myslím si, že sme to mali celkom dobre rozohraté; škoda koncoviek dvoch setov, v ktorých sme sa trápili s prihrávkou, to rozhodlo zápas. Slávia má výborný servis, v koncovkách nemali čo stratiť a keď sme dostali jedno – dve esá, hráčka na podaní si verila čoraz viac.”

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Určite v tom nebolo toľko emócie ako vo finále Slovenského pohára, no boli sme výborní v útoku, za to chcem družstvo pochváliť. V druhom sete to bolo o našej prihrávke, v Dome športu je strop nízky, dostali sme veľa es. V útoku sme robili priame body, vyšiel nám blok, pokiaľ ide o bránenie pipu. Dievčatá celkom dobre čítali hru, za to ich treba pochváliť. Veci, ktoré robíme na tréningu, sa prenášajú do hry a začína sa to vyplácať.”

Karolína Fričová, smečiarka Slávie EU: “Dodržali sme to, čo sme mali, v momentoch, keď to bolo dôležité. Kľúčový bol servis, rovnako ako v Humennom v pohárovom finále. Kto dokázal zatlačiť, ten spôsobil súperovi problémy. V prvom aj treťom sete sme vyhrali koncovky vďaka podaniu. Zložili sme lopty v dôležitých momentoch, v koncovkách, po dlhých výmenách. Po triumfe v Slovenskom pohári je forma v poriadku, v kolektíve je dobrá nálada. Verím, že to bude stúpať. Pred zápasom sme si povedali, že tento súboj je pre nás dôležitý, keďže ide o pozície pred play-off. Verím, že budúci týždeň víťazstvom potvrdíme prvé miesto, ktoré by znamenalo výhodu.”

(Zdroj SVF)