SLÁVIA EU BRATISLAVA – VTC PEZINOK BILÍKOVA 3:0 (26, 16, 17)
Zápas trval 76 minút, rozhodovali: Viktoríni-Lisá a Sarka, 200 divákov.

V poslednom kole nadstavbovej časti Extraligy žien sme na domácej palubovke zvíťazili nad Pezinkom 3:0, čím sme potvrdili vedúcu pozíciu v tabuľke. Pezinok v prvom sete v hale Mladosť vzdoroval, pri podaní Frindtovej otočil z 11:15 na 17:15 a neskôr v koncovke odvrátil tri setbaly, štvrtý však nie a prehral 26:28. V ďalších dvoch častiach už sme mali jasne navrch, udržali si 1. miesto a v úvodnom kole play-off nastúpime proti ôsmej Trnave, čo znamená, že obhajcu titulu Strabag čaká cesta do Prešova.

Slávia EU: Nelsonová 3, Šepeľová 9, Körmendyová 9, Kvasnová 8, K. Fričová 12, O’Neillová 11, liberá Magdinová a Bojňanská (Herdová 12, Slezáková 0, Marečková 0). Tréner: M. Matušov.
Pezinok: B. Koseková 0, Jelínková 5, Frindtová 11, Písečná 7, Fartelová 7, Tereza Hrušecká 6, libero Nikmonová (Šipošová 1, Maštalírová 2, Erteltová 0, Sedláčková 0). Trénerka: E. Koseková.

MVP: Lucia Herdová (Slávia EU)

Dvojice vo štvrťfinále play-off:
Slávia EU Bratislava (1.) – HIT UCM Trnava (8.)
Strabag VC FTVŠ UK Bratislava (2.) – VK Prešov (7.)
VTC Pezinok Bilíkova (3.) – Volley project UKF Nitra (6.)
VK Nové Mesto nad Váhom (4.) – KV MŠK Oktan Kežmarok (5.)

Michal Matušov, tréner Slávie EU

“Posledné tréningy v týždni sme odpracovali skutočne výborne. Škoda toho, že sme túto agresivitu, no najmä efektivitu v útoku nepreniesli úplne do zápasu, a to obzvlášť v prvom sete. Máme rezervy, no napriek tomu chválim dievčatá za víťazstvo za tri body a potrvdenie prvého miesta po nadstavbovej časti. Dnes výborne do zápasu vstúpila Lucka Herdová, ktorá výraznou mierou prispela ku kolektívnemu víťazstvu. To najdôležitejšie máme pred sebou, začína sa play-off.”

Eva Koseková, trénerka VTC Pezinok

“Chceli sme dohrať dôstojne posledný zápas v skupine, čo sa nám podarilo iba čiastočne. Prvý set mal výbornú úroveň, dobre sme útočili aj bránili a samé sme sa dvoma vlastnými chybami pripravili o set. V druhom a treťom sete sme hrali len toľko, koľko nám Slávia EU dovolila. Mali sme byť určite odvážnejší v útoku. Gratulujeme Slávii EU k víťazstvu.”