Slávia Ekonomická univerzita Bratislava – HIT UCM Trnava 3:0 (9, 14, 18)
Zápas trval 64 minút, rozhodovali Pivarček a Gerboc. Počet divákov 250.

V prvom zápase PLAY-OFF sme na domácej palubovke privítali HIT Trnavu, ktorá v nadstavbovej časti Extraligy žien skončila na poslednom, ôsmom mieste. Svoj prvý bod v Extralige zaznamenala aj najmladšia hráčka družstva žien Alexandra Fričová (nar. 2004).

Prvý set bol od začiatku v našej réžií. Výborným servisom sme vyvíjali tlak na súpera a získali vedenie 4:0 (Trnava Pos.: 29%, Exc.: 4%). Dobrou obranou a kombinačnou hrou sme Trnave nedali šancu sa presadiť v útoku (Trnava 19%).

V druhom sete Trnava dokázala s nami držať tempo len do stavu 12:12, kedy prišla na servis Karolína Fričová a razantným servisom potiahla set do stavu 20:13. Trnava tento bodový rozdiel už nedokázala dotiahnuť a prehrala 25:14.

Tretí set bol už v našich rukách. Trnava si nedokázala prihrať, aby mohla hrať kombinačne. Tréner Michal Matušov dal príležitosť aj Alexandre Fričovej, ktorá určite nesklamala. Vo svojej kariére nastúpila najmladšia hráčka družstva žien na servis a výborným podaním si na svoje konto pripísala prvý bod v Extralige žien (eso). Set sme vyhrali 25:18 a tým aj zápas 3:0.

Slávia EU: Fričová K. 13, Neslon 4, Herdová 9, Kvasnová 7, Körmendyová 6, O´Neill 10 (Fričová A. 1, Slezáková 0, Marečková 0) libero Magdinová, tréner Michal Matušov.
Trnava: Kubová 1, Doluda 9, Režná 4, Vasková 6, Grófová 3, Vojtechová 1 (Rihová 0), libero Gondeková, tréner Rastislav Filípek.

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Po prvom sete sme sa trochu prispôsobili, možno to vyzeralo vyrovnanejšie, no stále sme boli vysoko. Keď sme súperky odtlačili od siete, boli sme schopní hrať našu hru. Škoda medzihry, neboli sme vždy celkom dôrazní pri niektorých ľahších loptách. Pokiaľ ide o zranenie Zuzky Šepeľovej, robíme všetko pre to, aby sa čo najskôr vrátila do hry. Máme širší káder, dnes za ňu dobre zaskočila Lucka Herdová.”

Rastislav Filípek, tréner HIT Trnava: “Zápas sa začal o 17.00, žiaľ, my sme ho prehrali už asi o 16.00 na predzápasovej porade. Zbytočný rešpekt a katastrofálny vstup do prvého setu, v podstate sme nič neukázali. Do stavu 12:12 v druhom sete to bolo z našej strany v poriadku, žiaľ, vo zvyšku setu sme uhrali už iba 2 body. Tretí bol z našej strany bodovo najlepší. Dnes sme dostali iba minimum šancí na lepší výsledok.”

Pred zápasom odovzdal Juraj Karpiel (mediálny manažér SVF) ocenenie Hráčka mesiaca február našej smečiarke Zuzane Šepeľovej, ktorá pre zranenie nemohla nastúpiť na zápas.

Zuzana Šepeľová, hráčka mesiaca február

Foto: Peter Noskovič