SLÁVIA EU BRATISLAVA – VK NOVÉ MESTO NAD VÁHOM 3:0 (20, 24, 23) – stav série 1:0
Zápas trval 79 minút, rozhodovali: Sarka a D. Dovičovič ml., 300 divákov

MVP: Katarína Körmendyová

Hneď na úvod semifinále to bol veľký boj. Prvý set patril jednoznačne nám a zaslúžene sme vyhrali 25:20. V úvode druhého setu sme viedli o 5 bodov, ale Nové Mesto sa len tak ľahko nevzdalo a znížilo skóre na 11:11. Po troch chybách hostí sme sa v závere setu dostali na koňa a viedli 17:13. Avšak Mesto znížilo na 23:21 a bolo bližšie k víťazstvu druhého setu. Katarína Körmendyová tromi úspešnými útokmi stredom siete získala pre nás setball, ktorý sme premenili až na druhý pokus. Veľký boj pokračoval v treťom sete kedy Nové Mesto viedlo až do stavu 12:13. Sedem bodovom šnúrou sa Mesto dostalo na vrh a viedlo 20:16 a neskôr 23:17. V koncovke tretieho setu piatimi úspešnými útokmi a tromi blokmi sme nepriaznivý stav otočili a vyhrali 3:0.

Slávia EU: Nelsonová 8, Herdová 12, Körmendyová 13, Kvasnová 1, K. Fričová 14, O’Neillová 7, libero Magdinová (Šepeľová 7, Slezáková 0, Marečková 0). Tréner: M. Matušov.
Nové Mesto: Balberčáková 3, Hradecká 3, Martáková 11, Ráchelová 8, Melicherová 5, Richweissová 16, libero M. Vojtechová (Magyarová 0, Rešutíková 2). Trénerka: L. Šujanová.

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Som rád, že sme vstup do semifinále play off zvládli, za to dievčatá chválim. Nebol to jednoduchý zápas a bol určite poznačení dôležitosťou vstupu do série. V treťom sete sme museli zabrať a zmazávať manko v koncovke setu, no skvelou sériou na podaní v súčinnosti blok a obrana v poli sme kolektívne odvrátili nepriazniví stav a zápas vlastnou hrou ukončili. Do druhého zápasu musíme zlepšiť viacero vecí, ktoré nám dnes úplne nefungovali, natrénované ich máme.”

Lucia Šujanová, trénerka Nového Mesta: “V prvom sete nás Slávia úspešne odtlačila od siete, my sme, naopak, nepôsobili uvoľnene a Slávistky mali set pod kontrolou. V ďalších dvoch setoch sme mali veľkú šancu zápas otočiť na svoju stranu. Koncovky sme nezvládli. Spokojná nie som. Nepodali sme kolektívny výkon. Iba tak môžeme byť v tejto sérii úspešné. Tešíme sa na domáci zápas, ideme ďalej.”

Zdroj: SVF