STRABAG VC FTVŠ UK BRATISLAVA – SLÁVIA EU BRATISLAVA 0:3 (-23, -21, -21) – stav série 2:2
Zápas trval 79 minút, rozhodovali: Juráček a Mokrý, 354 divákov

Strabag: Denysovová 9, Hrončeková 5, Kmezičová 15, Hudecová 11, Stümpelová 5, Ovečková 1, libero Španková (Ramajová 2, Trebichavská 0, Hronská Kručovská 0). Tréner: T. Varga.
Slávia EU: Nelsonová 2, Šepeľová 17, Körmendyová 8, Reháková 7, K. Fričová 8, O’Neillová 16, liberá Magdinová a Bojňanská (Slezáková 0, Marečková 0). Tréner: M. Matušov.

MVP: Taylor Nelsonová (Slávia EU)

Kormidelník Slávie Matušov sa vo štvrtom finále musel zaobísť bez zranenej smečiarky Herdovej, ktorá sledovala súboj z tribúny. “Slávistky” v úvode viedli 4:2, o chvíľu mali navrch domáce – 9:7. Strabag si udržiaval mierny náskok (13:11), no nedokázal odskočiť výraznejšie a hostky dokázali skóre otočiť, po útoku Fričovej viedli 16:14. Pred koncovkou poslala Sláviu do trojbodového trháku Šepeľová (20:17), Kmezičová kontrovala esom (20:19), ale Fričová vzápätí presným smečom – 23:20. Strabag znížil na 22:23, ale Slávia sa dostala k dvom setbalom a ten na príjme premenila – 25:23.

Slávia vstúpila lepšie aj do druhej časti – po dvoch esách Šepeľovej a útoku Rehákovej viedla 4:1, o chvíľu po päťbodovej šnúre 12:5 a kouč Varga si vzal oddychový čas, po ktorom poslal do hry nahrávačku Ramajovú. Zmenu na palubovke to však neprinieslo, “slávistky” svoj náskok postupne zveľadili až na desať bodov (19:9). Domáce hráčky vzápätí vytiahli viacero kvalitných podaní aj zákrokov v poli a Strabag postupne znížil až na rozdiel jediného bodu (21:22), na obrat to však napokon nestačilo. Šepeľová útokom nedovolila vyrovnanie (23:21), Körmendyová ponúkla Slávii tri setbaly a Šepeľová prvý zužitkovala – 25:21.

V úvode tretieho setu mal Strabag po dvoch esách Kmezičovej k dobru tri body (5:2), ale z náskoku sa netešil dlho, po útoku Šepeľovej už hostky viedli 10:9. Strabag si o chvíľu vzal výhodu naspäť kvalitnými servismi Hudecovej (12:10), vzápätí “slávistky” tromi bodmi v sérii otočili na 15:14 vo svoj prospech. Strabag pred koncovkou viedol 19:18, no Slávia sa štvorbodovou šnúrou pri podaní kapitánky Nelsonovej dostala do výhody (22:19) a záver z rúk nepustila – mečbal premenila O’Neillová (25:21).

Tomáš Varga, tréner Strabagu: “Odohrali sme zrejme najslabší zápas v tejto sérii, veľmi slabo sme útočili a tým sme sa dostávali pod tlak, doťahovali sme. Slávia dnes bola výborne pripravená, hrali naozaj dobre a víťazstvo si zaslúžili, táto bitka patrila im. Stav série je 2:2, rozhodne sa v stredu u súpera, kde sme už tento rok vyhrali. Ideme pracovať a ideme to dať, nič iné nám nezostáva. S každým naším vyhratým setom by Slávia bola nervóznejšia, žiaľ, nestalo sa. Slávia dnes bola výrazne lepšia, neodohrali sme zápas hodný majstra. Máme príležitosť ukázať to v stredu.”

Veronika Hrončeková, blokárka a kapitánka Strabagu: “Boli sme prehnane nervózne, čo je na jednej strane pochopiteľné, na druhej strane, ak sa nevieme vyrovnať s takýmto tlakom, ťažko vyhráme. Zo stresu a prehnaných emócií plynuli nevynútené chyby a opatrná hra. Hrali sme veľmi opatrne, dali sme im veľa šancí na body, pre nich je to potom oveľa jednoduchšie. Pozitívne bolo, že aj keď nás v druhom sete dosť výrazne bili, dokázali sme to dotiahnuť bojovnosťou. Aj keď to nevyšlo, nezabalili sme to. Musíme sa však zbaviť stresu, inak to pôjde veľmi ťažko.”

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Hrali sme lepšie v útoku, čo bolo dôsledkom drobných zmien. Vyšiel nám vstup a niesli sme sa na emocionálnej vlne, čo bolo dnes možno kľúčové. Dnes tam bola obrovská bojovnosť a emócia celého kolektívu, za to treba dievčatá pochváliť. Verím, že to ukážeme aj v stredu v Mladosti. Bude dôležité pustiť sa do súpera takým štýlom ako dnes. 

Zuzana Šepeľová, smečiarka Slávie EU: “Po treťom zápase som povedala, že sa na tento zápas tešíme, dáme do toho všetko a chceme vrátiť sériu do našej haly. Nastúpili sme do toho s veľkou túžbou vyhrať, mali sme síce nôž na krku, ale nezložili sme zbrane, hrali sme ako tím, a to rozhodlo. V celej sérii sme sa trápili so servisom, dnes bolo chýb na podaní a prihrávke oveľa menej. Dôležité bolo, že sme hrali kolektívne. V stredu určite chceme triumf potvrdiť a získať double. Musíme bojovať, hrať kolektívne a ísť do toho s tým, že nič iné ako zlato už neberieme.”