V šiestom ročníku ankety o najužitočnejšieho volejbalistu Edymax extraligy a najužitočnejšiu volejbalistku parfems.sk extraligy triumfovali hráči majstrovských klubov – smečiar Jakub Ihnát (VK Prievidza) a americká nahrávačka Taylor Nelson (Slávia EU Bratislava). Hlasmi o tom rozhodli tréneri extraligových družstiev.

Nelson po svojom letnom príchode do Slávie prevzala kapitánsku pásku a ihneď potvrdila kvality, stala sa Hráčkou mesiaca október. V dramatickom finále play-off proti mestskému rivalovi a obhajcovi titulu Strabag VC pomohla tímu z haly Mladosť k obratu z 1:2 na 3:2 na zápasy, “slávistky” sa tak opäť tešili zo zlata a tiež double, keďže Strabag zdolali aj vo februárovom humenskom finále Slovenského pohára (3:2). Dvadsaťtriročná kalifornská rodáčka ako nahrávačka získala v extraligovej sezóne 147 bodov vrátane 34 es a 35 blokov.

Dirigentka hry Slávie EU, pochopiteľne, nechýba v Dream Teame sezóny. Z tímu majsteriek sa doň dostali aj smečiarka Zuzana Šepeľová a americká blokárka Kelsey O’Neill, z družstva zdolaného finalistu smečiarka Romana Hudecová a blokárka a kapitánka Strabagu Veronika Hrončeková. Zostavu dopĺňajú libero Lucia Nikmonová z bronzového Pezinka a skúsená univerzálka Paula Kubová z KežmarkuHudecová, vlaňajšia najužitočnejšia hráčka extraligy, ako jediná obhájila minuloročnú účasť v Dream Teame.

Víťazky ankety o najužitočnejšiu hráčku extraligy:
2014 Miroslava Kuciaková (Slávia EU Bratislava)
2015 Miroslava Kuciaková (Slávia EU Bratislava)
2016 Barbora Koseková (Slávia EU Bratislava)
2017 Terézia Widerman (Slávia EU Bratislava)
2018 Romana Hudecová (Strabag Bratislava)
2019 Taylor Nelson (Slávia EU Bratislava)

Zdroj: SVF