Šiesty juniorský titul v rade

Naše najstaršie mládežnícke družstvo sa ako po minulé roky opäť prebojovalo do finálového turnaja majstrovstiev Slovenska. O titul bojovalo celkom osem družstiev.

Družstvo, ktorého hráčky boli vekom kadetky a staršie žiačky, odohrali juniorskú súťaž. Dôvod prečo sa vedenie spolu s trénerom Pavlom Nemcom tak rozhodli, bol konfrontácia s družstvami na vyššej hernej úrovni a tým získavanie volejbalových skúseností. Počas sezóny ich dopĺňali aj skúsenejšie hráčky z extraligového družstva (Fričová K., Šepeľová, Herdová, Kvasnová, Marečková, Škrlecová a Bojňanská).

Na úvod sme v troch setoch vyhrali s Palas VK Levice, neskôr aj s MVK Stropkov. Po prvom dni turnaja museli pre školské povinnosti odísť Karolína Fričova Marcela Marečková. Tieto dve kľúčové hráčky nám chýbali v zápase s COP Nitra, ktorý sme napokon prehrali. Napriek tomu sme si udržali vedenie v tabuľke a do semifinále postúpili z prvého miesta. Víťazstvom nad ŠKM Liptovský Hrádok uzatvárame druhý hrací deň a v nedeľu nás čakalo finále. V prekvapujúco jasnom zápase víťazíme nad ŠŠK Bilíkova Bratislava a stávame sa už šiesty krát v rade majstrami Slovenska v juniorskej kategórii.

Najlepšie hráčky turnaja:
Najlepšia hráčka MVP: Zuzana Šepelová (Slávia UK Bratislava)
Nahrávačka: Ema Škrlecová (Slávia UK Bratislava)
Univerzálka: Lenka Kvasnová (Slávia UK Bratislava)
Smečiarka: Karolína Fričová (Slávia UK Bratislava)
Blokárka: Tereza Hrušecká (ŠŠK Bilíkova Bratislava)
Libero: Jasmína Pavlíková (Palas VK Levice)

O titul sa zaslúžili: Bátovská Valentína, Bérešová Michaela, Bérešová Nina, Bobáňová Klára, Bojňanská Tatiana, Čarvagová Viktória, Dlugopolská Ela, Džino Diana, Figurová Linda, Fričová Alexandra, Fričová Karolína, Gáliková Greta, Goldbergerová Ema, Herdová Lucia, Klučková Vanesa, Košíková Paulína, Kvasnová Lenka, Marečková Marcela, Maťašová Ema, Pelcová Pavlína, Sekulová Emma, Sobolovská Rebeca, Šepeľová Zuzana, Škrlecová Ema, Vanderková Alexandra.

Realizačný tím:

Pavol Nemec – hlavný tréner
Michal Matušov – hlavný tréner
Dušan Bukovác – fyzioterapeut
Martin Szabó – štatistik

Fotogalérie:

Slávia UK Dráčik – VK Palas Levice
MVK Stropkov – Slávia UK Dráčik
Slávia UK Dráčik – COP Nitra
Slávia UK Dráčik – ŠKM Liptovský Hrádok
Slávia UK Dráčik – ŠŠK Bilíkova Bratislava

Strieborné Kadetky

Kadetky si svoje majstrovstvá tento rok museli vybojovať cez kvalifikačný “barážový” turnaj v Banskej Bystrici. Postupový kľúč bol jasný, na MSR postupujú prvý dvaja z baráže.

Spišská Nová Ves tento rok hostila záverečný turnaj majstrovstiev Slovenska kadetiek. Spolu osem tímov bojovalo o kadetský titul v súťažnom ročníku 2018/2019. Samozrejme, že ani naše kadetské “dračice” tam nemohli chýbať.

Na úvod turnaja zvíťazili v štyroch setoch s Palas VK Levice a pripísali si prvé trojbodové víťazstvo na svoje konto. Ešte v ten istý deň ich čakala domáca Spišská Nová Ves, ktorá nedarovala nič zadarmo. Síce pre nás výhra v troch setoch, ale všetko sa to lámalo v koncovkách. Naše dievčatá ukázali, že sú silné kolektívne družstvo a zvládli zápas proti domácim hráčkam. Posledný zápas v skupine to bola už povinná jazda. ŠKM Liptovský Hrádok po dvoch prehrách už nemal čo získať a odohral len to, čo sme mu dovolili. Do semifinále sme postúpili z prvého miesta. Čakal nás zápas s tímom, ktorý skončil v skupine B na druhom mieste. Do finále sme postúpili cez ŠK ELBA Prešov. Posledný a najdôležitejší zápas celého turnaja bolo bratislavské fináleŠŠK Bilíkova Bratislava vyzbrojená so 198 cm Terezou Hrušeckou na bloku a Simonou Jelíkovou na poste smečiarky nás zdolala 3:1 na sety. Z kadetských majstrovstiev Slovenska si nakoniec vezieme striebro, ktoré pre naše dievčatá ma cenu zlata.

Najlepšie hráčky jednotlivých tímov:

Simona Jelínková (ŠŠK Bilíkova Bratislava),
Ema Chovanová (ŠKM Liptovský Hrádok)
Lea Danielová-Čarná (ŠK ELBA Prešov)
Zuzana Horváthová (Palas VK Levice)
Vanesa Drabiščáková (VK Spišská Nová Ves)
Nina Bérešová (Slávia UK Dráčik Bratislava)
Michaela Bezáková (VK Junior 2012 Poprad)
Zuzana Čurná (VA Žilina)

O titul sa zaslúžili: 

Realizačný tím:

Pavol Nemec – hlavný tréner
Dušan Bukovác – fyzioterapeut

Zlaté staršie žiačky

Na záverečný turnaj MSR starších žiačok sme nepostúpili priamo a tak sme o účasť museli najskôr bojovať v barážovom turnaji v Snine. Z štvorčlennej skupiny postupovali dve družstva a po prehre s domácou Sninou sme sa napokon kvalifikovali z druhého miesta. Samotné majstrovstvá sa konali v Žiline a postupový kľúč nám do skupiny určil družstvá ŠŠK Bilíkova, VK Spišskú Novú Ves a MVK Stropkov.

V prvom zápase úvodného dňa nás čakal jeden z favoritov na zisk majstra v tejto kategórii ŠŠK Bilíkova, družstvo predsezónne posilnené o reprezentačnú nahrávačku (ročník 2004) Emu Štermenskú (prišla zo Skalice) a Rebecu Smutnú (VKP Bratislava). Do zápasu sme vstúpili nad očakávania a najmä zásluhou Emy MaťašovejAlexandry Fričovej sme si vytvárali bodové zisky a to najmä kvalitným podaním a dôrazom v útoku. Najvyrovnanejším bol azda druhý set, v ktorom sme vo vedení 1:0 na sety odvracali nepriaznivý stav v sete 19:23. Najmä zásluhou podania Maťašovej sme získali v tomto sete setball, ale set sme napokon nedokázali dotiahnuť do víťazného konca. Zisk tretieho setu po veľkom boji a napokon aj štvrtého nad týmto súperom, nad ktorým sme nevyhrali počas základnej časti ani jeden zápas, nás pravdepodobne posadil na víťaznú vlnu. Získali sme potrebné zdravé sebavedomie. V ďalších dvoch zápasoch v skupine sme si postupne poradili s VK Spišská Nová Ves a v sobotnom zápase s MVK Stropkov zhodne 3:0 a zabezpečili si postup do semifinále z výhodnejšej pozície. V semifinále bolo na dievčatách, či bude v ich silách oplatiť prehru hráčkam Sniny z barážového turnaja. Až na prvý veľmi vyrovnaný set sme napokon zápas kontrolovali a dokráčali do vytúženého finále, v ktorom sme zvládli aj druhé meranie síl s dievčatami so Stropkova a tešili sa zo zisku Majstra. Titul v kategórii starších žiačok, ktorý sme získali výlučne s našimi odchovankyňami je z tohto pohľadu veľmi cenný a ukazuje kvalitnú prácu s mládežou, ktorú dennodenne v klube odvádzame. Naopak tieto dievčatá ukázali, že sú popri vyhľadávaní talentov z rôznych kútov Slovenska taktiež perspektívou smerom k vyšším kategóriám v klube.  Veľká vďaka patrí aj rodičom, ktorí vytvorili neopakovateľnú atmosféru a boli našim siedmym hráčom na ihrisku.

O titul sa zaslúžili: Alexandra Fričová, Ema Maťašová, Michaela Bérešová, Stella Jurištová, Nina Žilinská, Klára Tvrdoňová, Ella Schmidtová, Diana Džino, Rea Majerníková, Klára Bobáňová, Veronika Borkaová, Karolína Cibulová, Karolína Bahnová, Lívia Chovancová, Ema Baloghová, Jasmin Katsikaris, Michaela Dolinská, Olívia Vastušková.

,Realizačný tím:

Pavol Nemec – hlavný tréner na MSR
Lenka Martinátová – hlavná trénerka
Michal Matušov – asistent trénera

Mladšie žiačky - štvorkový

Naše najmladšie “Dračice” postúpili na finálový turnaj v štvorkovom volejbale, ktorý sa odohral v Prešove. Hráčky spolu s trénerkou Lenkou Martinátovou obhajovali titul z minulého roka. Celým finálovým turnajom prešli bez straty jediného setu (10:0).

Výsledky nedeľňajších zápasov o umiestnenie:
Finále: VK Kúpele Brusno – Slávia UK Dráčik Bratislava 0:2 (-19, -18)
O 3. miesto: ŠKM Liptovský Hrádok – VK Studienka 2:0 (10, 22)
O 5. miesto: VK RZ Nové Zámky – MVK Stropkov 1:2 (-20, 21, -13)
O 7. miesto: HIT Trnava – ŠK ELBA Prešov 2:1 (-19, 20, 11)

Najlepšie hráčky za jednotlivé kluby:
Klára Bobáňová (Slávia UK Dráčik Bratislava)
Michaela Káanová (VK Kúpele Brusno)
Barbora Moníková (ŠKM Liptovský Hrádok)
Katarína Matyuchenková (VK Studienka)
Petra Štefániková (MVK Stropkov)
Livien Macáková (VK RZ Nové Zámky)
Petra Ritterová (HIT Trnava)
Eva Pullmanová (ŠK ELBA Prešov)

Realizačný tím:

Lenka Martinátová – hlavná trénerka

Veľké ĎAKUJEME patrí všetkým Vám, ktorí ste nám počas sezóny fandili, pomáhali a spolu s nami dokázali získať päť zo šiestich titulov.