Síce Slávia EU CUP máme už za sebou, no my sa k nemu ešte vrátime. Pár otázok sme položili našej trénerskej dvojici Michal Matušov Igor Prieložný. 

Tréner Michal Matušov:

Ako by si zhodnotil družstvo po turnaji Slávia CUP?
Nesklamalo, no ani neprekvapilo. Musíme trpezlivo pracovať ďalej, aby sme v priebehu pár mesiacov zaznamenali progres vo výkonnosti a dokázali poraziť družstvá ako KB Brno, resp. víťaza turnaja Šternberk.

Na turnaji sme skončili na 3. mieste. V čom má ešte družstvo rezervy a v čom naopak vyniká?
Pozdávala sa mi kvalita a relatívne aj stabilita na prihrávke a ak spravíme v tejto hernej činnosti počas tejto sezóny progres ako v tej minulej môže to byť veľmi pozitívne vo fáze na našu útočnú hru po príjme podania. Rezervy sú v kvalite nášho podania vo väzbách blok a obrana v poli.

Aká je atmosféra v tíme? 
Nakoľko až koncom augusta sme pre túto fázu skompletizovali družstvo príchodom nahrávačky Haley, ťažko ešte teraz komplexne hodnotiť atmosféru. Družstvo sa javí pracovito a verím, že túžba po úspechoch stmelí toto novo zložené družstvo v jednoliaty celok s ráznym ťahom na bránku.

Oproti minulému Slávia CUP-u sme tento rok skončili na 3. mieste. Ako vnímaš toto umiestnenie?
Viac ako lepšie umiestnenie oproti minuloročnému turnaju Slávia EU Cup ma tešilo, že sme hrali od zápasu k zápasu lepšie. Verím, že v tomto trende budeme pokračovať.

Tréner Igor Prieložný:

Prečo ste sa rozhodli pokračovať aj v tejto sezóne v družstve Slávie EU Bratislava?
Nedostal som lepšiu ponuku (-: a s mojou prácou bola asi spokojnosť vzhľadom k tomu, že sa nikto z klubu nesťažoval.

Ako by ste zhodnotili družstvo ako celok? V čom majú hráčky rezervy a v čom naopak vynikajú?
Celok je mladý a mal by byť hladný po úspechoch. Vzhľadom na to, že máme mladé hráčky, tak vo všetkých herných činnostiach jednotlivca môžu zlepšiť 100+1 maličkostí.

Družstvo Slávie, ktoré hrá najvyššiu ženskú súťaž je rok čo rok mladšie. Čo si myslite, čo to spôsobuje? 
Je to do určitej miery problém ženskej ligy a čo je toho príčinou by malo byť témou stretnutia predstaviteľov slovenského volejbalu za účelom zistenia príčin, čo to prináša Slovenskému volejbalu.