SLÁVIA EU BRATISLAVA – VK NOVÉ MESTO NAD VÁHOM 3:0 (20, 20, 16)
Rozhodovali: D. Dovičovič ml. a Juráček, 300 divákov

V prvom zápase parfems.sk extraligy žien zvíťazili Slávistky nad Novým Mestom nad Váhom 3:0 na sety a pripísali si prvé 3 body na svoje konto. V základnej zostave domácich hráčok sme mohli vidieť tri nové tváre. Post nahrávačky obsadila Američanka Haley Templeton, ktorá v zápase zaznamenala 4 body (2 esá, 2 bloky). Simona Jelínková nastúpila ako druhá smečiarka a v zápase si do štatistík pripísala 10 bodov. Z 1. ligy žien prišla Valentína Bátovská, ktorá zastúpila Zuzanu Haluškovú pre jej zranenie. Do hry sa zapojila aj smečiarka Ema Palkovičová, ktorá v druhom sete vystriedala Zuzanu Šepeľovú a družstvu pomohla 7 bodmi. V dvojstriedaní nastúpila aj nahrávačka Ella Erteltová.

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Gratulujem dievčatám k víťazstvu, no musíme sa krok po kroku priblížiť k svojim možnostiam, ktoré dievčatá ukázali na poslednej hernej previerke vo Francúzsku. Dnes výborný vstup Emy Palkovičovej do zápasu, keď nás Nové Mesto zatlačilo podaním v polovici druhého setu. To nám skomplikovalo následný útok, kde sme chybovali a museli sme reagovať. Následne po vyrovnaní sme zápas kontrolovali. Sme na začiatku a musíme tvrdo pracovať po každej stránke.”

Juraj Šujan, tréner Nového Mesta nad Váhom: “Dva sety sme s favorizovaným súperom držali krok. V druhom sete sme v jednej rotácii veľmi rýchlo stratili náskok 13:9. V koncovkách už dominovali Slávistky, ktoré sa mohli oprieť aj o striedajúce hráčky. Nezachytili sme úvod tretieho setu a už nebolo v našich silách priebeh zápasu zdramatizovať. V našom prvom vystúpení bolo aj veľa pozitívnych momentov, na ktoré musíme nadviazať. Gratulujem súperkám k zaslúženému víťazstvu.”

Slávia EU: Körmendyová 3, Templetonová 4, Šepeľová 8, Bátovská 4, Kvasnová 9, Jelínková 10, libero Magdinová (Palkovičová 7, Ella Erteltová 0). Tréner: M. Matušov.
Nové Mesto: Rešutíková 1, Melicherová 10, Balberčáková 2, Martináková 12, Martáková 7, Háberová 5, libero M. Vojtechová (Dubinská 0, Vassová 1, Ledecká 0). Tréner: J. Šujan.

MVP: Ema Palkovičová (Slávia EU)

Výsledky 1. kola:

RD SVK 2002 – VK Brusno 3:1 (-22, 27, 13, 17)
VK Slávia EU Bratislava – VK Nové Mesto nad Váhom 3:0 (20, 20, 16)
HIT UCM Trnava – VK Prešov 3:1 (18, -21, 21, 21)
Volley project UKF Nitra – Strabag VC Bilíkova Pezinok 1:3 (-20, -17, 22, -24)

Foto: Peter Noskovič, Viera Erteltová
Zdroj: SVF