V minulom roku boli ešte súperky, Miška hrala so svojou bývalou spoluhráčkou Zuzkou Gecíkovou (BVC Žilina). Svoje kvality ukázali na finálovom turnaji pred domácim publikom v rodnej Žiline, kde skončili na peknom 2. mieste za Luciou Marušinovou a Viktóriou Kováčovou z Bilíkovej.
Paulínka zas odohrala minulú sezónu so Simonou Jelínkovou a na finálovom turnaji skončili na 5. mieste.
Tento rok Miška s Paulínkou spojili svoje plážové zručnosti a od prvého kvalifikačného turnaja dokazovali, že patria v tejto vekovej kategórii k slovenskej špičke. Držali krok s ďalšími dvomi dvojicami, ktoré sú špecializované len na plážový volejbal – V. Podhradská, K. Majerníková (MVK NM) a D. Nebusová (MVK NM), Z. Čurná (BVC Žilina). Na kvalifikačných turnajoch si tieto tri dvojice striedali pódiové umiestnenia, samozrejme podmienené výkonmi na piesku. Výnimkou bol len posledný turnaj v Žiline, kde dvojicu V. Podhradská, K. Majerníková vymenili žilinčanky E. Prekopová, S. Cigániková a na prvom mieste excelovali K. Čierna, Z. Čurná.
Ďalšia naša dvojica, ktorá svojimi vyrovnanými výkonmi zaujala, bola Nina Bérešová a Ivanka Zeleňáková. Na kvalifikačných turnajoch sa pravidelne umiestňovali na delenom 5.-8. mieste. Na kvalifikačných turnajoch sa v spodnej polovici tabuľky umiestňovali ďalšie dve dvojice – Ema Goldbergerová, Klára Bobáňová a Rebeca Sobolovská, Ema Maťašová.

Výsledky M-SR U20

Miška Páneková a Paulínka Košíková boli na základe dosiahnutých bodov zo všetkých kvalifikačných turnajov do finálového turnaja nasadené ako jedničky. Svojimi výkonmi sa posúvali od zápasu k zápasu až k semifinálovému, ktorý vyhrali nad žilinskou dvojicou Ema Prekopová, Simona Cigániková až v tajbrejku 2:1 (18:21, 21:12, 15:5). Vo finálovom zápase už nemali toľko síl, aby zdolali dvojicu Zuzanu Čurnú, Kristínu Čiernu a prehrali 0:2 (19:21, 11:21).

Trošku sme vyspovedali naše strieborné vicemajsterky.

Trénoval vás niekto alebo ste si tréningy koncipovali samé?

Paulínka: Pán tréner Igor Prieložný bol našim trénerom a podporou na kvalifikáciách a ešte počas júna nás veľmi často brával na piesok a mal s nami tréningy. Párkrát sme sa dohadovali aj s ostatnými babami, ktoré sú toto leto tiež na piesku a chodievali sme si spolu zahrať vždy keď bola možnosť. Počas júla môžem povedať, že na tréningy ani nebol čas, keďže sme cestovali z jedného turnaja na druhý, ale v kontakte s loptou sme boli často, takže nám až tak veľmi nechýbali.
Miška: Väčšinou sami, ale keď mal jeden z našich halových trénerov, tréner Igor Prieložný čas, a my sme boli konečne chvíľu doma, tak nám vždy s radosťou dal tréning, za čo sme mu nesmierne vďačné. Ja som bola ešte na pár tréningoch v BVC Žilina, čo mi tiež veľmi pomohlo.

Pri porovnaní halový titul a striebro na piesku, ktorý bol ťažšie dosiahnutý a ako si ich vážite?

P: Pre nás s Miškou bolo určite ťažšie dosiahnuté striebro na piesku, keďže MSR predchádzali ešte minimálne tri kolá kvalifikácií, na ktorých sme sa museli zúčastniť a v prvom rade dobre umiestniť, aby sme si na MSR mohli vôbec zahrať. Vždy to boli ťažké zápasy a na majstrovstvách určite aj psychicky náročné. V hale sme sa tak často na ihrisku neobjavovali, tým pádom cennejšie je pre nás toto striebro, ale určite si veľmi vážime aj halový titul.
M: Určite si vážime obidva, sú to pekné úspechy. Trochu viac asi na piesku, lebo sme to dosiahli iba my dve a naozaj sme kvôli tomu veľa trénovali. Predsa len, v hale sme ešte len spoznávali extraligu a sem tam sa objavili aj na ihrisku, ale určite sme vďačné za obidve.

Aká bola terajšia sezóna. Prípadne vieš porovnať minulú a terajšiu sezónu.

P: Tento rok sme si s Miškou ako dvojica zahrali beach prvýkrát a myslím, že nám to spolu sedí. Snažíme sa tento rok zúčastňovať aj nejakých turnajov v rámci Summer beach tour a naberať tak skúsenosti, takže na piesku sme veľmi často. 🙂 Minulý rok sme sa so Simou Jelínkovou sústreďovali len na mládežnícke majstrovstvá.
M: Pre mňa ubehla hrozne rýchlo, stále sme chodili po turnajoch, čiže sme veľa hrali a získavali skúsenosti, veľa cestovali a skoro vôbec sme neboli doma. A naopak, sezóna predtým bola viac o tréningoch, keďže prišla aj korona.

Miška, Pauli ďakujeme za rozhovor.

Miške a Pauli gratulujeme ku krásnemu 2. miestu. Ale veľká gratulácia patrí všetkým dievčatám k predvedeným výkonom, pri niektorých dievčatách sú to možno len malé kroky, ale aj tie sú dôležité a v tejto zvláštnej dobe aj vzácne!