Volejbalový klub Slávia UK Bratislava organizuje tento rok už 17. ročník Volejbalového kempu, ktorý sa uskutoční na Počúvadlianskom jazere. Na kempe sa spolu stretnú všetky vekové kategórie od mladších žiačok až po juniorky. Dievčatá počas celého kempu povedie šesť trénerov. O fyzické zdravie sa postará skúsený fyzioterapeut Dušan Bukovác, ktorý má skúsenosti z klubovej, ako aj reprezentačnej oblasti. Dievčatá okrem dvojfázových tréningov čaká aj plávanie v miestnych tajchoch, turistika v okolí Štiavnických vrchov, večerné aktivity a v neposlednom rade aj vzdelávanie. Tento rok k nám zavíta polícia z KR PZ Banská Bystrica s témou Bezpečnosť detí na internete a taktiež sa môžeme tešiť na Horskú záchrannú službu, ktorá si pre nich pripravila prednášku s témou Praktické ukážky Záchrannej horskej služby so záchranárskym psom a ako sa správať v prírode. Posledná vzdelávacia časť bude zameraná na dopravnú výchovu, kde si dievčatá budú môcť vyskúšať pravidlá cestnej premávky a správanie sa na zdieľaných kolobežkách a bicykloch.

Po dlhej „koronovej“ pauze, kedy dievčatá nemali možnosť trénovať a hrať súťaže, sa na volejbalový kemp prihlásilo až 63 detí. Kemp je otvorený pre celú volejbalovú mládež Slovenska. Zastúpenie na kempe budú mať nielen hráčky VK Slávia UK, ale aj z Humenného, Dolného Kubína, Banskej Štiavnice a z Bratislavy a okolia.
Minulý rok sa dievčatá nepripravovali len kondične a herne, ale sa aj vzdelávali. Prednášku na tému Prevencia pred internetovou šikanou zabezpečilo Krajské riaditeľstvo policajného zboru Banská Bystrica, ukážky hasičskej techniky nám prišli ukázať Hasičský a záchranný zbor Banská Štiavnica a taktiež nechýbali kynológovia zo Žiaru nad Hronom.

Všetky dôležité informácie nájdete na našej webovej stránke TU